Thema-avond 9 september Zwerfafval opruimen met de app Helemaal Groen

Uitnodiging

Na een jaar met digitale thema-avonden via Zoom kan de Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. eindelijk weer de thema-avonden in de Bibliotheek Hengelo organiseren. We kijken ernaar uit om u daar weer coronaproof te ontmoeten.

Op donderdag 9 september om 19.30 uur is zesde thema-avond van het jubileumjaar 2021.

De thema-avond duurt ongeveer een uur en er komt één onderwerp aan de orde: Zwerfafval opruimen met de app Helemaal Groen. De presentatie wordt gegeven door Jaap de Boer, Stichting Helemaal Groen. Na de presentatie is er gelegenheid voor vragen en discussie.

U kunt zich opgeven door middel van het formulier onderaan deze pagina. Dus niet via e-mail. Na aanmelding krijgt u de aanmeldbevestiging toegestuurd.

Deelname aan de thema-avond is gratis.

Zwerfafval opruimen met de app Helemaal Groen  

Sinds de coronacrisis hebben ontzettend veel mensen herontdekt hoe fijn het is om een wandeling te maken. Een ommetje in de buurt of een wandeling in het groene buitengebied. Tien tegen één dat je onderweg zwerfafval ziet liggen. Plastic flesjes, blikjes en plastic zakjes kunnen niet op een natuurlijke manier verteerd worden. Daar is wel 10 – 100 jaar voor nodig. Daardoor komen ook stukjes microplastic in de voedselkringloop. Laten we er samen aan werken dat onze leefomgeving schoon blijft.

Steeds meer mensen ruimen tijdens het wandelen zwerfafval op. Met een grijper of tuinhandschoenen en een plastic zak kan ieder een kleine bijdrage leveren aan het verwijderen van zwerfvuil en het behoud van de natuur.

Jacob van Beek, Gelselaar, heeft de app Helemaal Groen ontwikkeld. Deze app registreert op een kaart, waar wandelaars al eerder zwerfvuil hebben opgeruimd. Daarmee ziet ieder, die zich inzet voor een schone omgeving, wat vele kleine beetjes helpen om de natuur in onze leefomgeving tegen de gevolgen van zwerfvuil te beschermen.

Download de HelemaalGroen app – Helemaal Groen. Er zijn al meer dan 7000 gebruikers van deze app.

Jaap de Boer,  Stichting Helemaal Groen,vertelt op deze thema-avond i hoe met deze app dorpen en buurten in steden weer helemaal groen kunnen worden. Zie ook https://helemaalgroen.nl.

Tijdens de presentatie zal Wim Maclean buiten een zwerfvuilronde doen, wat binnen visueel zichtbaar wordt gemaakt.

Op de World Cleanup Day op zaterdag 18 september zal de app in Hengelo officieel in gebruik worden genomen. Zie www.nmr-hengelo.nl voor meer informatie over deze thema-avond en de World Cleanup Day.

Aanmeldingsformulier

    Reacties zijn gesloten.