Boomplantfeestjes

Boomfeestdag
Enkele jaren geleden heeft de Natuur- en Milieuraad op verzoek van gemeente Hengelo jaarlijks een kleine boomplantfeestje verzorgd. Dit vindt plaats op de landelijke boomplantdag in het voorjaar.
De Natuur- en Milieuraad kiest voor het motto: klein maar fijn. Met zorg wordt een plek uitgekozen, waar kinderen uit de wijk de boom ‘hun’ boom kunnen zien groeien.
Het planten van de boom gebeurt door iemand uit het gemeentebestuur. Aan het lokale bedrijfsleven wordt gevraagd een kleine traktatie voor de aanwezige kinderen te verzorgen.

Voorjaarsfeestje 2018
Gerrit Haverkamp bereidt de scholieren in de klas voor op het planten
van de boom en vertelt later hoe mooi die straks gaat bloeien.
Wethouder Marcel Elferink vertelt wat de gemeente Hengelo allemaal doet voor een groener Hengelo.
Leerlingen van de Titus Brandsmaschool planten samen met de wethouder een speciaal soort Sierkers tegenover de school aan de Drienerstraat.
Twee medewerkers van ‘Auto en service’ verzorgen chocomel en een
traktatie voor 50 leerlingen en 30 volwassenen.
Medewerkers van Gildebor hebben het planten voorbereid.
Bestuursleden van de Groene Verenigingen zijn ook weer belangstellend.
De organisatie ligt in handen van de Natuur- en Milieuraad Hengelo e.o.

Najaarsfeestje 2017
In de afgelopen jaren is via de Slingerbeurs een boom beschikbaar gesteld aan de Natuur- en Milieuraad door SWB. De boom wordt geplant door Gildebor.
Ook deze boom is door wethouder Elferink geplant, na een voorbereiding van Gerrit Haverkamp van de KNNV en André Wigger van Gildebor.

De geplante boom is een boom met een verhaal. Het is een bijzondere soort sierappel (Malus Tschonoskii ‘cultivar Belmonte’). Deze is genoemd naar zo’n boom die in het arboretum van de Landbouwuniversiteit van Wageningen op de Wageningse Berg staat.
De in najaar 2017 geplante boom staat nu stevig geworteld in de Piet Heinstraat in het grasveld tegenover huisnummer 206

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.