Boomplantfeestjes

Boomfeestdag
Al een flink aantal jaren verzorgt de Natuur- en MilieuRaad op verzoek van gemeente Hengelo jaarlijks een kleine boomplantfeestje. Dit vindt plaats op de landelijke boomplantdag in het voorjaar. Ook worden bomen geplant in november. Bomen die in het najaar zijn geplant wortelen beter en gaan beter groeien.
De Natuur- en MilieuRaad kiest voor boomplantfeestjes met het motto: klein maar fijn. Met zorg wordt een plek uitgekozen, waar kinderen uit een wijk ‘hun’ boom kunnen zien groeien.
Het planten van de boom gebeurt door iemand uit het gemeentebestuur en Gildebor. De boom wordt via de Slingerbeurs beschikbaar gesteld door de SWB. Aan het lokale bedrijfsleven wordt gevraagd een kleine traktatie voor de aanwezige kinderen te verzorgen.

Najaarsfeestje 2020

Op woensdag 18 november hebben scholieren van basisschool De Akker in Groot-Driene twee bomen geplant. Bij deze bijeenkomst werden de coronamaatregelen in acht genomen.  Onder toezicht van Gildebor plantten de scholieren een sierkers en een hopbeuk.

Vóór het planten bekeken de scholieren de video met de toespraak van Mariska ten Heuw, wethouder. Daarna gaf Gerrit Haverkamp (KNNV) op een andere video uitleg over het belang van bomen voor het klimaat.

Vlak bij school kunnen de scholieren deze winter en in de zomer goed in de gaten houden of de bomen voldoende regen krijgen, zodat ze goed aanslaan en gaan groeien.

Voorjaarsfeestje 2019

Alle scholieren van het basisschool Het Prisma in Borne hebben op 13 februari een beukje geplant. Dit gebeurde met hulp van ouders, wethouder Mulder en de Natuur- en MilieuRaad.

Op basisschool Het Prisma zijn al flinke stappen gezet op weg naar een groen schoolplein. Ouders en andere vrijwilligers hebben al veel werk verzet om het schoolplein te vergroenen. De geplante beukjes dienen als haag, die het schoolplein gaat scheiden van de straat.

 

Reacties zijn gesloten.