Thema-avond 12 december

De thema-avond is om 20 uur in de Bibliotheek aan de Beursstraat in Hengelo. Er komen twee onderwerpen aan bod.

  • De huiszwaluw, door Jan Knol, Vogelbescherming
  • Twentse Fietssnelweg F35, door Joachim Wissink.

De toegang is vrij en er is koffie en thee beschikbaar.

Het is fijn om te weten hoeveel belangstellenden aanwezig zullen zijn. Daarom graag vooraf aanmelden bij roblehr@nmr-hengelo.nl.

De huiszwaluw

Jan Knol van de Vogelbescherming vertelt over de laatste ontwikkelingen rond de huiszwaluw. 2018 was het jaar van de huiszwaluw. De Vogelbescherming en Sovon Vogelonderzoek Nederland kiezen elk jaar een vogelsoort om deze meer aandacht te geven. De zwaluwen hebben het moeilijk door de insectensterfte. Ze broeden vaak niet meer twee keer per jaar. Per nest zijn 3000-4000 insecten per dag nodig. Door o.a. het gebruik van landbouwgiffen is de insectenpopulatie sterk verminderd en dat heeft gevolgen voor de zwaluwen.   Zie ook https://www.sovon.nl/nl/soort/10010.

Twentse Fietssnelweg F35

Joachim Wissink geeft uitgebreide informatie over de Twentse Fietssnelweg F 35 tussen Enschede en Almelo, in het bijzonder over het deel in Hengelo en Borne.

De ANWB heeft dit jaar de F35 tot de beste fietssnelweg in Nederland uitgeroepen. Dat betreft het stuk van 7,1 km tussen Hengelo en Enschede.

Het grootste deel van de F35 moet nog aangelegd worden. Het traject van 62 km loopt van Nijverdal naar de Duitse grens en geeft aftakkingen naar Oldenzaal en Vriezenveen.

Zie ook http://www.fietssnelwegf35.nl/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.