26 oktober: Nacht van de Nacht 2019 in Hengelo

Het Nacht van de Nacht programma in Hengelo is op zaterdag 26 oktober van 19.00 – 22.00 uur in het Stork Paviljoen in Hengelo.

De toegang is gratis.

Overal in Nederland zijn activiteiten om de lichtvervuiling en de onnodige energiekosten daarvoor onder de aandacht te brengen. In Hengelo is de ‘Nacht van de Nacht’ tevens de afsluiting van het Twente Circulair Festival.

Het adres van het Stork Paviljoen is Lansinkesweg 1, 7553 AE Hengelo, bereikbaar door vanuit de hoofdingang van het ROC Twente de parkeerplaats over te steken.

Programma

  • Inloop met gratis koffie en thee.
  • Opening door Claudio Bruggink, wethouder voor o.a. Duurzaamheid en Milieu.
  • De sterrenhemel van eind oktober door Piet Vendel. Door lichtvervuiling zijn in en rond Hengelo maar enkele sterren zichtbaar. Alleen in een afgelegen gebied is een nauwkeuriger waarneming van de sterrenhemel mogelijk.
  • Een nachtverhaal door De Verhalenkraal
  • Pauze, er zijn dan drankjes met een hapje verkrijgbaar
  • Nachtbloemen door Philip Gortemaker.
  • Nog een nachtverhaal van De Verhalenkraal
  • Afsluiting met een gedicht door stadsdichter Hettie Franken.

Marijke Agterbosch, de Freule van de Nacht, presenteert het programma.

Bij aanvang van het programma staat koffie en thee klaar. In de pauze en na afloop zijn drankjes met een hapje verkrijgbaar.

Fotowedstrijd

Ter gelegenheid van de ‘Nacht van de Nacht’ is een fotowedstrijd over lichtvervuiling in Twente georganiseerd.

Uit de vele inzendingen zijn door een vakjury tien foto’s genomineerd. Deze zijn voor het eerst te bezichtigen tijdens het Nacht van de Nacht programma. U kunt dan een stem uitbrengen op de mooiste foto.

Foto-expositie

Van 30 oktober tot en met 2 november van 13.00 – 17.00 uur kunt u de genomineerde foto’s bekijken in het Stork Paviljoen. Bezoekers van de expositie bepalen door hun stem wie de winnaar van de fotowedstrijd wordt. Voor de winnaar is een VVV-bon van €50,- beschikbaar.

Daarom een jaarlijkse Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties, dit jaar al voor de 15e keer. Op deze avond en nacht doven veel gemeenten, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Dit jaar zijn o.a. André Kuipers, Vincent Bijlo, Gerard van Maasakkers ambassadeurs van de Nacht van de Nacht.

Overmatig en onnodig gebruik van licht heeft grote gevolgen, niet alleen voor de mens maar ook voor dieren en planten. Zie ook www.nachtvandenacht.nl.

Organisatie

De Hengelose ‘Nacht van de Nacht’ 2018 is georganiseerd door:

Het Stork paviljoen is een tijdelijk gebouw van 6 bij 30 meter, gerealiseerd en beheerd door de Stichting LOOS.FM. Het is opgebouwd uit duizenden PET-flessen. Dit paviljoen is een unieke plek in Hengelo waar kunst, techniek, duurzaamheid en educatie samenkomen.

Reacties zijn gesloten.