Thema-avond 13 februari

Er zijn op 13 februari twee onderwerpen:

  • Biodiversiteit in de stad met Bart ter Beek, stadsecoloog in Enschede
  • Plastic recycling met Maurice Evers van De Pauw Plastic Recycling in Hengelo.

De thema-avond is om 20 uur in de Bibliotheek aan de Beursstraat in Hengelo.
De toegang is vrij en er is koffie en thee beschikbaar.

Biodiversiteit in de stad

Bart ter Beek is stadsecoloog en ecologisch adviseur van de gemeente Enschede. Hij vertelt over de biodiversiteit in het stadsgebied.
Mensen, planten, dieren en micro-organismen maken allemaal deel uit van de natuur.
Waarom is biodiversiteit in de stad dan zo belangrijk? Met welke planten- en dierensoorten gaat het in de stedelijke omgeving goed en welke juist niet? Welke kansen zijn er voor de natuur in de stad? De gemeenten zijn verplicht om rekening te houden met beschermde plantensoorten en dieren. Wat kan een gemeente nog meer doen om de biodiversiteit in de stad te bevorderen?

Plastic recycling


Maurice Evers van De Pauw Plastic Recycling vertelt over de recycling van plastics. Kunststof afval krijgt een tweede leven als grondstof voor andere kunststof producten. Burgers en bedrijven zamelen kunststoffen apart. Dit komt terecht bij recyclebedrijven, zoals Pauw Recycling op het Industrieterrein Twentekanaal. Maurice Evers geeft een kijkje achter de schermen van zo’n recyclebedrijf. Welke kunststoffen zijn recyclebaar en welke niet en waardoor komt dat? Wat zijn de randvoorwaarden van de internationale regelgeving? Wat is het milieueffect van grootschalige recycling?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.