Zwerfafval opruimen met de app Helemaal Groen

Ieder kan gemakkelijk zelf de app Helemaal Groen downloaden en alvast meehelpen om zwerfafval op te ruimen in Hengelo, Borne en omgeving. Bijvoorbeeld op zaterdag 20 maart, de Landelijke Opschoondag van de Stichting Nederland Schoon. Zie In actie tijdens Landelijke Opschoondag (hengelo.nl) voor de mogelijkheden om in Hengelo het ingezamelde afval kwijt te raken.

Thema-avond over de app Helemaal Groen uitgesteld tot september

Deze thema-avond is door omstandigheden uitgesteld tot september.

Sinds de coronacrisis hebben ontzettend veel mensen herontdekt hoe fijn het is om een wandeling te maken. Een ommetje in de buurt of een wandeling in het groene buitengebied. Tien tegen één dat je onderweg zwerfafval ziet liggen. Plastic flesjes, blikjes en plastic zakjes kunnen niet op een natuurlijke manier verteerd worden. Daar is wel 10 – 100 jaar voor nodig. Daardoor komen ook stukjes microplastic in de voedselkringloop. Laten we er samen aan werken dat onze leefomgeving schoon blijft.

Steeds meer mensen ruimen tijdens het wandelen zwerfafval op. Met een grijper of tuinhandschoenen en een plastic zak kan ieder een kleine bijdrage leveren aan het verwijderen van zwerfvuil en het behoud van de natuur.

Jacob van Beek, Gelselaar, heeft de app Helemaal Groen ontwikkeld. Deze app registreert op een kaart, waar wandelaars al eerder zwerfvuil hebben opgeruimd. Daarmee ziet ieder, die zich inzet voor een schone omgeving, wat vele kleine beetjes helpen om de natuur in onze leefomgeving tegen de gevolgen van zwerfvuil te beschermen.

Download de HelemaalGroen app – Helemaal Groen. Er zijn al meer dan 4000 gebruikers van deze app.

Jaap de Boer,  Stichting Helemaal Groen,vertelt op de thema-avond in september hoe met deze app dorpen en buurten in steden weer helemaal groen kunnen worden. Zie ook https://helemaalgroen.nl.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.