Natuur- en MilieuRaad Hengelo ontvangt de Overijsselse Vrijwilligersprijs

In het nationaal jaar van de vrijwilliger reikt de provincie Overijssel 100 prijzen uit aan mensen, die zich vrijwillig hebben ingezet in de provincie. Want mensen die voor anderen en hun omgeving zorgen, zonder daarvoor betaald te krijgen, verdienen daar alle waardering voor.

In 2012 wordt ook in iedere gemeente een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de groene organisaties in de provincie Overijssel. Deze is in Hengelo overhandigd aan de vrijwilligers van Natuur- & Milieuraad Hengelo e.o. Deze prijs werd door Statenlid Annemieke Wissink op 29 november 2021 uitgereikt samen met Anke Haaksma van Natuur- en Milieu Overijssel.

De NMRH zet zich al vijftig jaar in voor de natuur, het groen en het milieu in Hengelo. Het is een gedreven club mensen die altijd kritisch meekijkt bij projecten en plannen van de gemeente. Ze organiseren de Landelijke Boomfeestdag in Hengelo en verschillende lezingen voor de Hengelose gemeenschap. Ook organiseren ze in het najaar een thema-avond over zwerfafval rondom de World Cleanup Day en zijn ze betrokken bij onderwerpen als duurzame energie, verlichting en de Omgevingsvisie Buitengebied. De NMRH is ook 1 van de groene partners van de gemeente die zitting heeft in de Groene Tafel.

De Natuur- en MilieuRaad ontving ook nog een sterappelboompje. Deze wordt geplant in de tuin bij het NIVON-centrum, waar de NMRH altijd vergadert.

Reacties zijn gesloten.