Toch nog een boomplantfeestje in 2020

Op woensdag 18 november hebben scholieren van basisschool De Akker in Groot-Driene twee bomen geplant. Onder toezicht van Gildebor plantten ze een sierkers en een hopbeuk. Zonder hulp hebben ze daarna de aarde weer in het pootgat geschept.

De bomen zijn geplant ter gelegenheid van de uitgestelde boomfeestdag, die op 18 maart door corona is afgelast. Het bomen planten kon door een aanpassing van het programma coronaproof worden uitgevoerd.

Vóór het planten bekeken de scholieren de video met de toespraak van Mariska ten Heuw, wethouder. Daarna gaf Gerrit Haverkamp (KNNV) op een andere video uitleg over het belang van bomen voor het klimaat.

Ook vertelde hij in de video meer over de twee soorten bomen. In het voorjaar geeft de sierkers (Prunus Accolade) roze bloesem. De hopbeuk (Ostrya carpinifolia) heeft mannelijke en vrouwelijke katjes. De vrouwelijke katjes lijken op hopbellen. In de herfst krijgt de hopbeuk opvallend rood blad. Nu zijn de bomen bijna kaal, want ze zijn bladverliezend.

Vlak bij school kunnen de scholieren deze winter en in de zomer goed in de gaten houden of de bomen voldoende regen krijgen, zodat ze goed aanslaan en gaan groeien.

Elk jaar organiseert de Natuur- en MilieuRaad Hengelo samen met de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) op een school of BSO een boomplantfeestje. Gildebor en SWB hebben de bomen beschikbaar gesteld.

Reacties zijn gesloten.