Prijswinnaars fotowedstrijd Meer Doen Met Groen

Tijdens de jubileumbijeenkomst van 12 november 2021 maakte de jury van de fotowedstrijd de prijswinnaars bekend. De winnaars kregen een A3 afdruk op aluminium aangeboden.

Milieu

De inzending van Ineke Veldman werd door de jury ingedeeld bij Milieu.  Dit vanwege het onderwerp van de foto:  een waarschijnlijk met glyfosaat platgespoten stoppelveld van maïs. De compositie waarbij de kievit over het stoppelveld kijkt, werd extra onder de aandacht gebracht bij de prijsuitreiking.

Ruimtelijke Ordening

De inzending van Ab ter Brake valt onder Ruimtelijke Ordening vanuit het gezichtspunt van de jury. De foto geeft de natuur aan de stadsrand weer met een rij bomen in herfstkleuren op de horizon. Het is een Ruimtelijke Ordening door de Natuur aangebracht.

Natuur

Amanda Blom viel in de prijzen met een macrofoto van twee parende waterjuffers. Hier zijn de kleurcomposities en de invulling van het thema Natuur doorslaggevend geweest.

Extra prijs

De jury kende nog een extra prijs toe, die beschikbaar is gesteld door fotograaf Bertelink. Bertus Slotman kreeg de enveloppe van 50 euro uitgereikt gekregen voor zijn prachtige foto van een dode boom. De afbeelding schetst een facet van de natuur die minder vaak in beeld wordt gebracht maar toch een bijzondere schoonheid bezit.

Reacties zijn gesloten.