Donderdag 10 oktober Thema-avond

De Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. organiseert een thema-avond over twee onderwerpen.

  • Natuur Voor Elkaar met Milou Leerling, Provincie Overijssel
  • Nationaal Park Weerribben – de Wieden met Bea Claessens, Natuurmonumenten

De thema-avond is op donderdag 10 oktober om 20 uur in de Bibliotheek aan de Beursstraat in Hengelo. Op 10 oktober is ook de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid.

De toegang is vrij en er is koffie en thee beschikbaar. Een vrije gift daarvoor wordt erg op prijs gesteld.

Het is fijn om te weten hoeveel belangstellenden aanwezig zullen zijn. Daarom graag vooraf aanmelden bij roblehr@nmr-hengelo.nl.

Natuur voor Elkaar

Natuur voor Elkaar bestaat uit 9 projecten die bijdragen aan een groener Overijssel. Natuur voor Elkaar wil de Overijsselse natuur dagelijks dichterbij brengen en laten zien wat ieder kan doen. Milou Leerling, medewerkster van de Provincie Overijssel geeft een presentatie over de door de Provincie gestimuleerde Groenprojecten o.a. Natuur-inclusief Bouwen, Groene steden en dorpen, Groene Schoolpleinen. Zie ook www.natuurvoorelkaar.nl

 Nationaal Park Weerribben – De Wieden

Bea Claessens van Natuurmonumenten vertelt over het Nationaal Park de Weerribben-De Wieden. Dit is een prachtige natuurgebied met veel water in de Kop van Overijssel. Het is een uitgestrekt moerasgebied met rietlanden, trilvenen, hooilandjes en moerasbos.

Het bijna 11.000 hectare meren- en moerasgebied ligt in de Kop van Overijssel. Het is waterrijke natuur waar je kunt varen, wandelen en fietsen.

Zie ook https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/de-wieden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.