10 november Boomfeestdag op twee scholen

Boomfeestdag in Hengelo en Hertme

Woensdag 10 november is de Nationale Boomfeestdag. Ter gelegenheid daarvan organiseert de Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. samen met partners een boomplantdag op twee scholen.

Om negen uur is de start in groep 5A van de IKC Woolderschool in de Semmelweisstraat. Wethouder Mariska ten Heuw vertelt over bomen in het gemeentebeleid van Hengelo. Daarna legt Gerrit Haverkamp van de natuurvereniging KNNV uit over de geschiedenis van de boomplantdag en welke soort boom geplant gaat worden. Intussen hebben medewerkers van Gildebor al een plantgat gemaakt aan de Woolderesweg. De scholieren scheppen aarde om de boom in het plantgat en helpen bij het aanstampen. Na gedane arbeid is er een versnapering van Auto en Service.

Om twaalf uur is de beurt aan groep 6/7 van de St. Aegidiusschool in Hertme. Wethouder Kotteman legt aan hen uit hoe gemeente Borne voor bomen zorgt. Na de miniles van Gerrit Haverkamp gaan de scholieren naar de Haarlanden. Daar heeft Twente Milieu alvast de plantgaten gemaakt en de bomen erin geplaatst. Hier hebben de scholieren flink werk aan het volscheppen en aanstampen van de plantgaten. Daarna is er ook voor hen drinken en een versnapering van Auto en Service.

Bekijk de vlog van Boomfeestdag 2021 in Hengelo en Hertme.

De Nationale Boomfeestdag bestaat al meer dan 60 jaar. Op de landelijke boomfeestdag worden overal in Nederland scholieren van groep 5 of 6 betrokken bij het planten van bomen. Omdat geplante bomen in het najaar beter aanslaan dan in het voorjaar is de boomplantdag al een paar jaar verplaatst naar het najaar.

Zie ook https://www.tubantia.nl/borne/de-handen-zwart-de-laarzen-vies-de-leerlingen-van-st-aegius-in-hertme-weten-van-aanpoten~a185925d/

 

Reacties zijn gesloten.