Nacht van de Nacht. Je moet het een keer meemaken

Hoe mooi is de Nacht van de Nacht met Metropool ?

1 keer per jaar

Waar is dit ?

Hengelo zonder straatlantaarns

Het was goed donker in Hengelo

Toch anders als anders

Nacht van de Nacht zaterdag 29 oktober

Nederland is een van de meest verlichte landen in de wereld. Het doel van de Nacht van de Nacht is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Dat is hoog nodig: Al die overbodige verlichting veroorzaakt energieverspilling, lichthinder en gezondheidsproblemen voor mens en dier.

Tijd om daar wat aan te doen!

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties. Op deze avond doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Op diverse plekken in het land  worden bekende politici en artiesten ingezet om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Wat is er in Hengelo te doen?

Het doel van de Nacht van de Nacht is het tegengaan van lichtverspilling; Nederland wordt donkerder en duurzamer.

Van 19.00-21.30 is  er een lezing in het donker in de Bibliotheek Hengelo.

Om 20.00 uur doet de gemeente een uur lang duizenden lichtpunten uit in de stad. Het wordt op sommige plekken dan letterlijk pikkedonker. Het centrum kleurt groen.

Claudio Bruggink, wethouder voor onder andere duurzaamheid & milieu het programma opent om 19.00 uur het programma met de ‘Lezing in het Donker’.

Maurice Evers vertelt dan over hoe de wereld in 2050 klimaatneutraal kan zijn en hoe er gewerkt kan worden met slimme circulaire oplossingen om dit proces te versnellen.

Ferenc van Damme is projectleider communicatie en participatie bij de provincie Overijssel en weet als geen ander met een frisse blik te inspireren met ‘de nieuwe spelregels van de samenleving’ .

De Verhalenkraal vertelt twee keer een kort spannend verhaal.

De algehele presentatie is in handen van Tijs Jagers.

De Hengelose ‘Nacht van de Nacht’ 2022 is georganiseerd door De Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o., Natuur & Milieu Overijssel, Hengelo Helemaal Stil en Bibliotheek Hengelo.

Nacht van de Nacht, zaterdag 29 oktober, van 19.00-21.30, Bibliotheek Hengelo, Beursstraat 34, 7551 HV Hengelo

 

Reacties zijn gesloten.