Het laatste woord over de kap van de stadhuisceder

De rechter van de Raad van State heeft op 24 juli het laatste woord gesproken over de kap van de stadhuisceder. De Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. was in hoger beroep gegaan tegen de kapvergunning van deze boom.

Veel groeperingen en personen wilden graag deze markante boom behouden, die geplant is ter herinnering aan de wederopbouw van Hengelo na de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk was de Natuur- en MilieuRaad de enige, die de juridische mogelijkheden tot aan de Raad van State heeft doorgezet.

Helaas, de uitspraak van de Raad van State is dat gemeente Hengelo zichzelf op de juiste gronden een kapvergunning verstrekt heeft voor het kappen van de stadhuisceder. Deze kap is overigens in november 2018 al uitgevoerd. De voorzieningenrechter van de Raad van State was van oordeel dat deze kap niet uitgesteld hoefde te worden tot na de uitspraak van het hoger beroep.

De rechter heeft het laatste woord in deze zaak. Gemeente Hengelo heeft toegezegd, dat er in de omgeving een grote boom wordt geplant ter vervanging van de stadhuisceder. De toekomst zal uitwijzen welke boom dat is en waar deze bij het stadhuis komt te staan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.