Groenmarkt 18 mei

Ook dit jaar was de Natuur- en MilieuRaad present op de Groenmarkt. Onder het motto: ‘Tegel eruit en plantje erin’ leverden Hengelose burgers een tegel in voor een tuinplant.

De groenmarkt is georganiseerd door gemeente Hengelo i.s.m. de Hengelose groene organisaties. Met de Groenmarkt willen de gemeente en deze organisaties de Operatie Steenbreek verder promoten.

Het doel van de Operatie Steenbeek is het tegengaan van de verstening in de tuin en bewoners bewust maken van de nadelige gevolgen van deze verstening. Zie ook https://www.operatiesteenbreek.nl/.

Een groene tuin is om meerdere redenen belangrijk. Zo zorgt meer groen in de tuin voor betere waterafvoer bij heftige regenbuien. Liggen er veel stenen, dan blijft het water langer staan en treedt er meer wateroverlast op. In een groene tuin kan het water gewoon de grond in. Een tuin met veel groen zorgt bovendien voor meer biodiversiteit in de stad. Zo zijn bijen onmisbaar voor onze voedselproductie, maar ook andere insecten, vlinders en vogels zijn belangrijk voor onze omgeving. Bovendien is een levende en groene tuin heerlijk om naar te kijken. Bekijk de folder van de Groenmarkt:

Reacties zijn gesloten.