Een groene omgeving rond het Stadhuis?

De bouw van het stadskantoor vordert gestaag en in maart heeft de gemeente een voorlopig ontwerp van de openbare ruimte rond het stadskantoor bekend gemaakt. De werkgroep Ruimtelijke Ordening heeft dit ontwerp bekeken. Ze hebben vastgesteld dat het ontwerp vooral veel stenen en bitter weinig groen omvat.

Het bestuur van de Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. heeft een zienswijze ingediend. Hierin pleit de Natuur- en MilieuRaad voor een groene omgeving van het stadskantoor om de leefbaarheid te optimaliseren en in verband met het klimaatakkoord van Parijs.

De belangrijkste punten in de zienswijze zijn:

  1. Een grote boom als compensatie van de gekapte stadhuisceder met bankjes eromheen.
  2. Een ‘tijdelijk’ park in plaats van een ‘tijdelijke’ parkeerplaats op de lege ruimte tussen de parkeergarage Thiemsbrug en het stadhuis.

Lees hier de volledige zienswijze.

De Natuur- en MilieuRaad heeft er alles aan gedaan om de stadhuisceder als groenvoorziening bij het stadhuis te behouden. Helaas was de voorzieningenrechter van de Raad van State van oordeel, dat de ceder gekapt kon worden, voor er een uitspraak van de bodemprocedure was. Gemeente Hengelo heeft daar geen gras over laten groeien en de stadhuisceder is op de dag van de uitspraak van de voorzieningenrechter gekapt.

De Natuur- en MilieuRaad zet met de zienswijze de strijd voor een groene omgeving van het stadhuis voort en hoopt dat in het definitieve ontwerp meer groen en vooral bomen worden opgenomen.  

Reacties zijn gesloten.