Earth Hour: zaterdag 27 maart 20.30 – 21.30 uur

Op zaterdagavond 27 maart om 20.30 uur dooft Hengelo de lichten in de gemeente tijdens het wereldwijde Earth Hour. Dit jaar worden meer dan 4.000 lichtpunten in Hengelo en Beckum een uur uitgezet.

Het doel van dit wereldwijde jaarlijkse evenement is om mensen bewust te maken van hun energieverbruik en daardoor de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen. Miljoenen mensen en bedrijven in meer dan 180 landen doen mee en doen tijdens Earth Hour het licht uit om aandacht te vragen voor onze planeet.

De Natuur- en MilieuRaad kan door corona dit jaar helaas niet deelnemen aan een fysieke activiteit op Earth Hour. We vragen ieder om tijdens Earth Hour het licht en de elektriciteit uit te zetten. Als symbool voor de zorgen om onze planeet. En niet minder belangrijk: om te ervaren hoe het is om een uur geen elektrische energie te gebruiken. Zet een kaars aan. Kijk naar de sterrenhemel. Besteed Earth Hour om te bedenken hoe je met minder elektriciteit toe kunt!

Gemeente Hengelo en het digitale platform ‘Hengelo helemaal stil?’ hebben de handen ineen geslagen om deze maand online aandacht te besteden aan Earth Hour. Dat gebeurt in de periode voorafgaand aan het evenement. Tijs Jagers van ‘Hengelo helemaal stil?’ gaat de komende tijd met zijn camera op zoek naar duurzame initiatieven. Deze vlogs zijn te zien op Facebook: (20+) Earth hour Hengelo | Facebook en Instagram van ‘Hengelo helemaal stil?’.

In Hengelo gaat het licht uit
In Hengelo wordt 27 maart om 20.30 uur een groot deel van de straatverlichting een uur uitgeschakeld. Dit is mogelijk door het slimme systeem voor straatverlichting; de verlichting is van te voren in te stellen. In de binnenstad wordt in elk geval de Lambertusbasiliek groen uitgelicht.

Livestream van Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuurfonds organiseert een digitaal programma met o.a. Humberto Tan, Armin van Buren, Guido Weijers en Danny Vera.
De livestream van 20.15 – 21.45 uur is te volgen via deze website wwf.nl/earthhour en via het YouTube-kanaal van WNF.
Om 20.30 uur gaat de livestream een uur op zwart en kun je Earth Hour LIVE als audiostream beluisteren.

Reacties zijn gesloten.