3 juni Thema-avond Duurzame energie voor thuis

Op donderdag 3 juni om 20.00 uur organiseert de Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o. de zesde thema-avond van het jubileumjaar 2021. Deze thema-avond vindt plaats via Zoom.

De thema-avond duurt ongeveer een uur en gaat over Duurzame energie voor thuis. De presentatie wordt gegeven door Nathalie Thoonsen, Stichting Duurzaam Thuis Twente m.m.v. een wooncoach. Na de presentatie is er gelegenheid voor vragen en discussie.

U kunt zich opgeven door middel van het formulier onderaan de pagina. Na aanmelding krijgt u de Zoomlink toegestuurd.

Als u daar prijs op stelt kunt u op donderdag 3 juni van 15.00 – 16.00 uur de Zoomverbinding testen. Dit kunt u aangeven op het aanmeldformulier. U kunt Zoom downloaden via Download Center – Zoom (Zoom client for meetings).

Deelname aan de digitale thema-avond is gratis.

Duurzame energie voor thuis

Waar moet je beginnen, wat is een slimme manier om het energiegebruik van je huis te verduurzamen. En waar moet je rekening mee houden als je ooit helemaal van het aardgas af wil? Zonnepanelen nemen of is het beter om deze aanschafkosten op een andere manier te besteden? Een warmtepomp misschien? Of nog beter isoleren? En wat voor soort cv-ketel moet er komen als de oude aan vervanging toe is.

Er komt nogal wat kijken bij het verduurzamen van het energiegebruik van een woning. Daarom is in elke woning maatwerk nodig voor een goed energie-advies.

Duurzaam Thuis Twente is een stichting voor en door Twentenaren die huiseigenaren helpt bij het verduurzamen van hun huis. Maar liefst vijftig vrijwillige energiecoaches staan voor u klaar met gratis en deskundig energie-advies. Ze komen graag thuis langs om mee te denken. Het maakt niet uit of het gaat om energiebesparing in verband met het klimaat of heel praktisch een lagere energierekening. De energiecoaches staan voor u klaar.

Op deze thema-avond vertelt Nathalie Thoonsen over 5 jaar Duurzaam Thuis Twente en wat dat heeft opgeleverd. De deelnemers kunnen hun eigen energiekennis testen en alvast wat eerste bespaartips krijgen. Isolatie is altijd stap 1 op weg naar een duurzamer energiegebruik, samen met een zuinig gebruik van machines en apparaten. Daarna komen alternatieven aan bod voor bijvoorbeeld verwarmen zonder gas met o.a. warmtepompen. Of voor het vergroenen van het energiegebruik door zonnepanelen. In elke gemeente is er subsidie om het verduurzamen van woningen te ondersteunen, bijvoorbeeld de Poen voor Groen actie.

Na de presentatie is gelegenheid voor algemene vragen.

Zie www.duurzaamthuistwente.nl.

Aanmeldformulier

    Reacties zijn gesloten.